Én million i streik i Hellas

Politiet skjøt torsdag tåregass mot steinkastende demonstranter i et Hellas som nok en gang ble lammet av generalstreik.

Den greske statsministeren George Papandreou - AP Photo / Thanassis Stavrakis

Private og offentlig ansatte gikk torsdag sammen om generalstreik i Hellas i protest mot innstrammingstiltakene regjeringen har varslet.Demonstrantene støtte sammen med politiet flere steder i den greske hovedstaden Aten. Politiet skjøt tåregassgranater etter at demonstrantene hadde knust vinduene på over 50 butikker, banker og kafeer.«La nasjonalforsamlingen brenne», ropte en gruppe unge demonstranter.Rundt 300 demonstranter angrep politiet og kastet stein, opplyser politiet. To politimenn ble skadd, og 16 demonstranter pågrepet.Den fredelige delen av demonstrasjonen marsjerte bak paroler som «Vi er mennesker, ikke tall», «Krig mot kapitalistene - det er arbeidernes svar» og «Hvor ble det av pengene?».En million i streikOpp mot 23.000 mennesker marsjerte gjennom gatene i Aten i protest mot regjeringens sparetiltak. I Thessaloniki deltok rundt 10.000 personer i et demonstrasjonstog.- Tiltakene er urettferdige. Vi kan ikke klare dette, vi har barn og familier og trenger penger, sier 60 år gamle Odysseas Panagopoulos, som arbeider i helsesektoren.Regjeringskontorer, offentlige sykehus og skoler er stengt, og over en million arbeidere er gått ut i streik. Også trafikken med tog, ferjer, busser og mesteparten av tunnelbanene i Aten er rammet.I tillegg ble gresk luftrom stengt for all trafikk i 24 timer fra midnatt natt til torsdag, som følge av streik blant flygelederne.Den 24 timer lange generalstreiken er den andre på to uker. (©NTB)