Enige om metodene for å hjelpe Hellas

De 16 landene i eurosonen er blitt enige om metodene som skal brukes for å hjelpe Hellas, hevder Jean-Claude Juncker.

Juncker er statsminister i Luxembourg og leder for eurosonen, som de 16 landene med euroen som felles valuta ofte kalles. Juncker uttalte seg etter et fem timer langt finansministermøte mandag kveld.Tiltakene vil bli iverksatt dersom Hellas ikke klarer å finansiere seg selv på det internasjonale pengemarkedet til tross for innsparingstiltakene som er og vil bli vedtatt.- Planene kan gjennomføres raskt, understreket han, samtidig som en beslutning om å hjelpe må tas av EUs 27 statsledere som møtes i Brussel neste uke.- Grekerne har ikke bedt om hjelp, sa han.- Ministerne mener fortsatt ikke at det vil bli nødvendig, tilføyde han, men forklarte at de «tekniske forberedelsene» til en hjelpeaksjon vil bli fullført i løpet av få uker. (©NTB)