Flere kraftige jordskjelv

Kraftige jordskjelv rammet både Indoesia og Japan søndag.

Ødeleggelser etter jordskjelv - Foto: Scanpix

Japan ble rammet av et kraftig jordskjelv søndag. Skjelvet målte 6,6 på skalaen til USAs geologiske undersøkelse (USGS).Skjelvet rammet nord i Japan, men kunne også kjennes i hovedstaden Tokyo, der et øyenvitne forteller at flere bygninger svaiet som følge av skjelvet.Det er foreløpig ikke meldt om skadde eller ødeleggelser.Et kraftig jordskjelv med episenter utenfor øya Maluku rystet også Indonesia søndag morgen.Selv om skjelvet hadde en styrke på 7, er det foreløpig ikke meldt om skader, og det er ikke sendt ut noe tsunamivarsel.Skjelvet er det siste i en rekke middels kraftige skjelv i Indonesia den siste tiden. Så sent som lørdag ble Manokwari i Vest-Papua rystet av et skjelv som målte 6 i styrke.(©NTB)