Fulle hus for "Sangen om den røde rubin"

Riksteatret setter opp ekstraforestillinger i Oslo av "Sangen om den røde rubin".

Skuespillerne Line Verndal (t.v.), Ellen Horn (teatersjef), Bjørn Skagestad og Mattis Herman Nyquist under pressevisningen av Riksteatret sitt oppsett av "Sangen om den røde rubin" av Agnar Mykle. Foto: Berit Roald / Scanpix

Stykket er nå på turné landet rundt, og det meldes om stor interesse og fulle hus.- Vi har allerede solgt 15.000 billetter, og det kun etter at en fjerdedel av turneen er tilbakelagt. Vanligvis selger en god Riksteater-turné 15.000 billetter totalt, sier informasjonsrådgiver Helge Rekdal i Riksteatret til NTB.«Sangen om den røde rubin» hadde urpremiere 4. februar. Agnar Mykles roman er dramatisert av Morgen Borgersen, som også har regien. I rollene møter publikum blant andre Mattis Herman Nyquist og Himmelblå-stjernen Line Verndal.I alt skal forestillingen spilles 56 ganger på 50 forskjellige steder i landet. Tirsdag kveld spilles forestillingen i Oppdal, onsdag er det Steinkjers tur, så følger blant annet Bjugn, Melhus og Sunndalsøra. Turneen varer helt fram til 30. april.Det er nå klart at det blir tre ekstraforestillinger på Riksteatrets scene i Nydalen i Oslo 3., 4. og 5. mai. (©NTB)