- Haster ikke med handlingsregelen

Sentrale Senterparti-politikere mener før helgens budsjettkonferanse at det ikke haster med å komme tilbake til handlingsregelen.

Trygve Slagsvold Vedum. Foto Morten Holm / SCANPIX .

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) har vært klar på at statsbudsjettet ikke kan smøres med mer oljepenger enn det handlingsregelen tillater, og at vi må raskt tilbake når situasjonen er normalisert etter finanskrisen.Men Senterpartiets parlamentariske leder Trygve Slagsvold Vedum mener tidsplanen for tilbakevending er et forhandlingsspørsmål når regjeringen samles til budsjettkonferanse på Thorbjørnrud i helgen.- Utgangspunktet er at vi skal tilbake til handlingsregelen. Den enorme formuen vår må forvaltes med tanke på generasjonene fremover. Hvor fort dette må skje, får vi se gjennom forhandlingene, sier han til Nationen.Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) som var statssekretær i partileder Liv Signe Navarsetes samferdselsdepartement i forrige periode, sier at det er enighet om å komme tilbake til handlingsregelen, men:- Det kan ikke være slik at vi har det så travelt med å komme ned på handlingsregelen at viktige områder som vei, bane, infrastruktur og offentlig bygg blir nedprioritert. Det hjelper lite framtidige storting å ha stor handlingsfrihet, hvis de må ta igjen etterslepet på disse områdene, sier han til avisen.Sp-leder Navarsete sier at Senterpartiets hovedprioriteringer blir det samme som partiet gikk til valg på: kommuneøkonomi, industri, landbruk og samferdsel. (©NTB)