- Helsereformen i USA tar den tiden den tar

Kongressen i Washington lar seg ikke binde av tidsfrister.

Kongressen, Capitol Hill, Washington. Foto: REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES) / SCANPIX

Det sier en ledende partifelle av Obama.Demokratenes flertallsleder i Senatet Harry Reid sa torsdag at det fortsatt gjenstår problemer som må løses, før reformen kan vedtas. Presidenten i Representantenes hus Nancy Pelosi snakker systematisk med enkeltrepresentanter, ble det meldt torsdag.Reid varslet torsdag at han vil forsøke å få de siste endringene i reformforslaget vedtatt ved hjelp av en prosedyre som kalles budsjettforsoning og som republikanerne tidligere har gjort bruk av. Den innebærer at et forslag kan vedtas med simpelt flertall, og ikke krever minst 60 stemmer for å bli godkjent.Ifølge nyhetsbyrået AFP forsøker Det hvite hus å presse fram en votering i Senatet i løpet av den nærmeste uken. Kongressens budsjettkontor, et politisk uavhengig organ som fører kontroll med offentlige utgifter, tror helsereformen blir samfunnsøkonomisk lønnsom og reduserer USAs budsjettunderskudd med 118 milliarder dollar (693 milliarder kroner).En utålmodig president Obama sa onsdag at politikerne i Kongressen har fått all den tiden de trenger til å drøfte helsereformen. Han oppfordret de folkevalgte i Washington til å ta sin beslutning i saken så raskt som mulig. (©NTB)