Høyre og Frp større enn de rødgrønne

Kristin Halvorsen mister én av syv velgere til Jens Stoltenberg.

Siv Jensen og Erna Solberg - Foto: Scanpix

Høyre og Fremskrittspartiet er for fjerde måned på rad større enn den rødgrønne regjeringen. I en meningsmåling gjennomført av TNS-Gallup for TV 2 i mars får, Høyre og Frp 44,9 prosent, mens regjeringspartiene får 42,8 prosent. Et valg i dag ville gitt de to partiene 77 mandater.Sett under ett ville opposisjonspartiene fått 93 mandater, mot regjeringspartienes 75, mens Rødt ville fått ett mandat, viser undersøkelsen.Arbeiderpartiet og SV falt tilbake 0,1 prosentpoeng til henholdsvis 31,9 og 6 prosent. Høyre øker med 1,5 prosentpoeng til 23,2 prosent, mens Frp går frem 0,8 prosentpoeng til 21,7 prosent. Krf faller 0,3 prosentpoeng til 4,7 prosent, mens Venstre er over sperregrensa etter en oppgang på 1,1 prosentpoeng til 4,4 prosent.- Bakgrunnstallene viser at hver sjuende velger som stemte på Kristin Halvorsens parti i fjor høst i dag ville ha gitt sin stemme til Arbeiderpartiet, heter det i en pressemelding.Målingen er tatt opp av TNS Gallup for TV 2 ved personlige telefonintervjuer av 957 personer i tidsrommet 22. - 28. februar. Feilmarginen er +/- 1,4 - 2,8 prosentpoeng, størst for de største partiene.