Is, snø og vann stanser togtrafikken

Massiv snøsmelting laget problemer for Jernbaneverket som måtte stenge Meråkerbanen torsdag.

Foto: Scanpix

To bekker som fant veien over i stedet for under skinnegangen satte en effektiv stopper for togtrafikken på Meråkerbanen mellom Trondheim og Åre i Sverige torsdag formiddag. Isen hadde tettet en kulvert som skulle lede vannet under skinnene.- Banen er stengt på to steder i området ved Hegra Festning. Festningsbekken og en mindre bekk ved Fuldset har gått over linjen, forteller Steinar Lindberg i Jernbaneverket til NRK.Passasjerene på Nordlandsbanen måtte også ty til buss på store deler av strekningen mellom Bodø og Trondheim etter naturskapte problemer torsdag. Personell fra Jernbaneverket inspiserte strekningen mellom Steinkjer og Mosjøen etter et ras onsdag. Alle tog på strekningen er erstattet med buss til Mosjøen.- Vi må inspisere strekningen før vi kan la vanlig trafikk gå på skinnene, opplyser pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.Han kunne ikke si når trafikken ville komme i gang igjen.Også i Oslo hadde togtrafikken torsdag formiddag på nytt vanskeligheter. Signalfeil på linjen gjennom Nationaltheatret førte til forsinkelser for de reisende fra morgenen, men dette problemet ble rettet ved 12-tiden. (©NTB)