Jens & Co gir bøndene slag i ansiktet

Ap-nestleder Helga Pedersen signaliserer at årets jordbruksoppgjør blir «moderat», tross beskjed fra partiets landbrukspolitiske eksperter om høyere temperatur enn tidligere.

Statsminister og partileder i Ap, Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix

Ap-nestleder Helga Pedersen signaliserer at årets jordbruksoppgjør blir «moderat», tross beskjed fra partiets landbrukspolitiske eksperter om høyere temperatur enn tidligere.Ap satte nylig ned en landbrukspolitisk ressursgruppe på Stortinget. Gruppa skal komme med innspill til partiet rundt jordbruksforhandlingene og til regjeringens stortingsmelding om landbruk.Pedersen slår fast overfor Nationen at gruppa skal bidra med råd, ikke noe mer.- Vi har mange grupper i partiet som ønsker mer penger til sitt område, og denne gruppen kan ikke diktere Aps landbrukspolitikk, sier Pedersen.Landbruksgruppa i Ap ledes av Arne L. Haugen, som er partiets fraksjonsleder i næringskomiteen på Stortinget. Haugen mener at temperaturen i landbrukspolitikken er betydelig høyere enn på mange år.- Jeg får veldig mange meldinger inn både fra bønder, Ap-ordførere, regionalråd, og fylkesting. Jeg merker at temperaturen er mye større enn tidligere, sier han til avisen.Pedersen vil likevel ikke love noe løft i årets jordbruksoppgjør. Tvert om må bøndene være med på å bære ansvaret for en stram økonomisk politikk.- Det er for tidlig å gå inn og si noe om forhandlingene, men også jordbruksoppgjøret må preges av moderasjon. Hele samfunnet må ta ansvar for å holde arbeidsledigheten lav, sier Pedersen. (©NTB)