Jensen vil droppe handlingsregel

Frp-leder Siv Jensen mener hele handlingsregelen bør skrinlegges.

Frp-leder Siv Jensen - Foto: Scanpix

- Det første vi skal gjøre er å legge handlingsregelen på skrothaugen. Den har ikke blitt fulgt av noen regjeringer. Hadde de skullet følge den, hadde de brukt alle disse milliardene på å investere i veier, på forskning og utvikling. Det var det den var ment å være, og det har ikke denne regjeringen gjort i det hele tatt, sier Jensen til TV 2.Jensen frykter at økte skatter eller redusert velferdstilbud blir utfallet av budsjettprosessen.Lederen av finanskomiteen på Stortinget, Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen, sier at Jensen med disse uttalelsene avslører at Frp ikke har peiling på økonomisk politikk.- Det blir krevende budsjettrunder. Men i motsetning til Frp, som ikke har spesielt greie på økonomisk politikk, så har Ap tidligere vist at vi er i stand til å styre norsk økonomi også når det er litt ruskevær, sier han til TV 2. (©NTB)