Kerry til kamp mot hvalfangst

Den amerikanske senatoren John Kerry fremmet mandag et lovforslag for å opprettholde forbudet mot kommersiell hvalfangst.

Bilde fra 1973 som viser hvalfangst i Lofoten - Foto: Scanpix

- Tusenvis av hval dør årlig på grunn av kommersiell hvalfangst, sammenstøt med skip og miljøødeleggelser, sier Kerry.- Vi burde lede arbeidet med å beskytte dem, sier den tidligere presidentkandidaten videre.Det neste møtet i Den internasjonale hvalfangstkommisjonen (IWC) finner sted i Marokko i juni. Det pågår nå forhandlinger om et kompromiss som innebærer at det gis grønt lys for hvalfangst, men at fangsten blir betraktelig redusert i løpet av en tiårsperiode.Den internasjonale hvalfangstkommisjonen (IWC) innførte forbud mot kommersiell hvalfangst for 24 år siden. Siden da har Japan benyttet seg av et smutthull som tillater forskningsfangst i Antarktis. Også Norge og Island har trosset fangstforbudet. (©NTB)