Koss reddet livet til desperat restaurant-gjest

På ekte Hollywood-vis tok det tidligere skøyte-esset Johann Olav Koss affære da en restaurantgjest fikk en matbit i halsen.

Johann Olav Koss. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Det tidligere skøyte-esset Johann Olav Koss skal onsdag kveld ha reddet livet til en ukjent restaurant-gjest, skriver VG Nett.Episoden skal ha funnet sted i Nederland. Koss la merke til at en mann i 50-årene hadde satt en matbit fast i halsen, og tok raskt affære.Nordmannen, som er utdannet lege, utførte et såkalt Heimlich-grep, ikke ulikt slik man har sett i et utall Hollywood-filmer.- Det var dramatisk, og enkelte fikk litt panikk. Mannens kone ropte og skrek, og slike grep må gjøres raskest mulig, sier Koss i en kommentar.Mannen som ble reddet av Koss, uttrykte senere stor takknemlighet overfor skøytelegenden.