Kraftig snøvær i Barcelona

Skoler ble stengt, veier ble blokkert og tusener mistet strømmen da Barcelona mandag ble rammet av det kraftigste snøværet på 25 år.

Snømåking: Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .

Meteorologene spår opptil en halv meter snø i de mest utsatte områdene i Catalonia, og myndighetene varslet at skolene holder stengt både mandag og tirsdag.Redningsmannskaper måtte hjelpe passasjerene da toget mellom Barcelona og Portbou på grensa til Frankrike kjørte seg fast i snøen, og 200.000 mennesker ble sittende i mørke da de mistet strømmen, de fleste i Girona-området.Tusener av reisende ble stående uten forbindelser da bussruter i Barcelona stanset trafikken og fem lokaltoglinjer ble kansellert.Minst 60 veier over hele Catalonia ble enten stengt eller underlagt restriksjoner, og 4.000 lastebiler ble stående fast da grenseovergangen til Frankrike ved La Jonquera ble sperret av snø. (©NTB)