Kronprins Haakon åpnet næringslivsseminar

Kronprins Haakon og næringsminister Trond Giske er klare på at Norge og Malaysia har "mange potensielle samarbeidsområder".

Kronprins Haakon - Foto: Scanpix

Kronprins Haakon åpnet tirsdag formiddag et næringslivsseminar i Malaysia. Over 90 norske selskaper er representert med mer enn 140 delegater.Kronprinsen holdt åpningstalen på næringslivsseminaret tirsdag formiddag, og vektla Malaysia og Norges sammenfallende interesseområder. Petroleumsindustrien har vært sentral i det bilaterale forholdet, men nå håper den norske delegasjonen å utvide samarbeidet.- Olje og gass, akvakultur, matlaging, forsvar og sikkerhet, skogbruk, miljø og konstruksjon av tunneler og veier, ramset kronprins Haakon opp.- Norske selskaper har utviklet mange bærekraftige, teknologiske løsninger. Jeg er overbevist om at malaysisk og norsk ekspertise på disse områdene har mye å utveksle, sa kronprinsen.Nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) følger kronprinsparet på besøket i Malaysia. Han mottok begeistrede reaksjoner da han, ifølge kyst.no, åpnet sin tale på et slags malaysisk: «Hvor det er vann er det fisk» .Da han la om til engelsk, understreket også Giske at de to nasjonene har mange potensielle samarbeidsområder. (©NTB)