Lapper sammen havarist

Kystverket jobber med å lappe sammen skroget på loddesnurperen som står på grunn med 1.400 tonn fisk.

Foto: Stian Jakobsen/Scanpix

Folk fra Kystverket jobber med å lappe sammen skroget på loddesnurperen som står på grunn i Gisundet, bare 500 meter fra kaia i Finnsnes. Fiskebåten har kraftig slagside og en stor flenge i siden.- Vi arbeider nå med å nagle fast en såkalt lekkmatte over flengen, som er på 1 ganger 5 meter, sier rådgiver Trond Hjort-Larsen i Kystverkets beredskapsavdeling til NTB. Når båten er noenlunde tett, er planen å tømme den for sjøvann.- Hele maskinrommet er fullt av vann, og alt må lenses før vi kan begynne å tenke på å få ut fisken, sier Hjort-Larsen.For å få båten av grunna, må for- og akterenden lettes parallelt.Den 70 meter lange loddesnurperen Hundvåkøy inneholder store mengder fisk.- Den er lastet med 1.400 tonn lodde. Det betyr at den i praksis er full-lastet. Det kan være vi må ta ut deler av lasten, som nok kan by på større problemer forurensningsmessig enn de 100 kubikk med olje om bord, sier Hjort-Larsen.Fisken har en verdi på litt over 2,5 millioner kroner, beregnet ut fra minsteprisen for lodde på 1,8 kroner kiloen.(©NTB)