"Lille-Røkke" lover å komme til Norge for å sone

Hovedmannen i den store drosjesvindelsaken i Oslo, Mohammed Aslam, lover nå å komme tilbake til Norge for å sone fengselsstraffen etter to år på rømmen i Pakistan.

Foto: Morten Holm / SCANPIX

Mandag ble det inngått en avtale med Aslam om at han frivillig skal komme tilbake til Norge, opplyser politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt til Aftenposten.Aslam ble for to år siden dømt til to års fengsel for drosjesvindel, men rømte til Pakistan før han skulle sone. Mannen som i Oslos drosjemiljø var kjent under navnet «Lille-Røkke» fordi han alltid gikk med store kontantbeløp på seg, har drevet et pengevekslingskontor i Punjab mens han har vært på rømmen.Det er ikke første gang Aslam har inngått en avtale om å komme til Norge. Det samme skjedde i fjor uten at han dukket opp. Nå foreligger det imidlertid en kjennelse i Oslo tingrett om pågripelse og påfølgende etterlysning via Interpol.- Kjennelsen er ikke iverksatt, fordi vi regner med at han kommer frivillig om kort tid. Han har lovet å komme tilbake for soning og avhør. Vi forholder oss til det, sier Brekke.Aslam skal alene ha hatt en svart omsetning på omkring 100 millioner kroner i drosjesvindelsaken. Om han kommer tilbake til Norge kan han vente seg en ny og langt alvorligere tiltale enn sist. (©NTB)