Luta lei ulønnede pauser

12 timers arbeidsdag med 4 timer ubetalt venting er hverdagen for flere tusen bussjåfører. Oppskriften med ulønnet pause er hverdagen til minst en firedel av alle landets bussjåfører.

Mange parkerte busser - Foto: Scanpix

12 timers arbeidsdag med 4 timer ubetalt venting er hverdagen for flere tusen bussjåfører. Oppskriften med ulønnet pause er hverdagen til minst en firedel av alle landets bussjåfører, sier Yrkestransportforbundet.Nå begynner bussjåførene å bli mektig lei av de lange dagene med ubetalt pause midt på dagen. Men arbeidsgiverne forsvarer ordningen. Bransjen er avhengig av ordningen på grunn av rushtidens to perioder, mener de.Leder Jack Nielsen i Yrkestrafikkforbundet sier om de delte skiftene at det er «lite betalt for lang dag».- I ytterste konsekvens kan du få betalt for fem timer, selv om du er tolv timer på jobb. Det sier seg selv at mange ikke synes det er greit, sier Nilsen til Bergens Tidende.- Å hente barn i barnehage eller skole blir nesten en utopi, legger han til.Forhandlingsleder for Transportbedriftenes Landsforening i vårens tariffoppgjør, Siri Bergh, poengterer at delte skift er en ordning som er mye brukt i bransjen.- Med rushtidstopper og skolekjøring er det fortsatt behov for denne type skift. Alternativet er å sette på flere deltidsansatte, sier hun. (©NTB)