Mener fortsatt Haakon burde vært med

Næringsminister Trond Giske (Ap) mener fortsatt at kronprins Haakon burde vært med i rådgivergruppen.

Trond Giske - Foto: Scanpix

Selv om det ble mye støy og krass kritikk av utnevnelsen av kronprinsen til rådgivergruppen, sier Giske at han ikke tok bråket særlig inn over seg:- Bråket rundt gruppen har påvirket meg minimalt, faktisk. Det pågikk mest i mediene. Om den største feilen jeg gjør som næringsminister, er å prøve å få kronprinsen og næringslivet til å møtes, da er det absolutt til å leve med. Jeg er sikker på at han ville hatt nytte av å være med, men i og med at kritikken ble så sterk, var det best at han trakk seg, sier Giske til Dagens Næringsliv.Han sier at han fortsatt mener at det var en fornuftig og riktig utnevnelse, og den eneste grunnen til at han angrer, er bråket som oppsto.Giske sier han bøyde av fordi han ikke oppfattet saken som viktig nok:- Hadde det vært veldig viktig for meg, hadde jeg heller ikke bøyd av. Jeg ville ikke engang blunket for å kjempe saken gjennom, om det hadde stått om arbeidsplasser. Jeg er ikke redd for bråk, sier næringsministeren.I intervjuet med avisen kommer det fram at Giske og kronprins Haakon snakket sammen om saken da de møttes i Kuala Lumpur da statsråden var med under kronprinsparets tre dager lange offisielle besøk i Malaysia.Giske, som er nær venn med kronprinsens svoger Ari Behn og som er fadder for Maud Angelica, avviser at han kjenner kronprinsen privat.- Jeg kjenner ham bare gjennom det at jeg har vært statsråd, i de sammenhengene, sier han. (©NTB)