Midt-Norge bader i smeltevann

Snøsmelting og store nedbørsmengder har ført til oversvømmelser og vanskelige kjøreforhold i Midt-Norge.

Foto: Scanpix

I Trondheim bader gravstøttene ved Nidarosdomen i smeltevann.Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sendte torsdag ut varsel om flom og lokale oversvømmelser for Møre og Romsdal, Trøndelag og sørlige del av Nordland. Flere har allerede følt godt at vinteren er på hell. Store snømasser er i ferd med å omdannes til vann som ikke alltid respekterer etablerte vannveier i sin ferd mot sjøen.- Det er veldig bløtt her. Mye vann er kommet og mer skal det bli. Vi ser med spenning fram mot de neste dagene, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.NidarosdammenI Trondheim får kirkegårdene gjennomgå. Rask snøsmelting har ført til at store vannmengder har funnet veien til gravstøttene ved Nidarosdomen. De bader i vann.Ved Tilfredshet kirkegård ble en gravsetting utsatt torsdag, men det ble likevel holdt seremoni. Vannet flyter også på Lade kirkegård.- Vi pumper vann til den store gullmedaljen, men det renner like fort til igjen, sier enhetsleder Helge Rask ved Kirkevergen i Trondheim til adressa.no.SteinrasNordmøre og Romsdal politidistrikt opplyser torsdag kveld om vann i veibanen og dårlige kjøreforhold enkelte steder i distriktet. Skredfaren er stor, og flere veier er stengt av snøras.På fylkesvei 359 ved Brattberget i Todalen i Møre og Romsdal gikk et stort steinras torsdag. Ingen personer eller biler ble truffet, melder NRK.SnørasNVE melder om at elveløp og bekker kan sperres av snø og is som pakkes sammen, noe som dermed kan føre til oversvømmelser. Det samme gjelder rør, sluk og avløp.Det er også økt fare for snøras som følge av snøsmelting. (©NTB)