Minst tre snøras sperrer riksvei

Minst tre snøras sperrer mandag morgen riksvei 70 i Sunndal på Nordmøre.

Illustrasjon: snøras. Foto: 330 Skvadron / Luftforsvaret / SCANPIX

. Ett av rasene er 60 meter langt og fem meter høyt. Ingen skal være tatt av rasene.Det første raset gikk ved Hoelsand, to, tre kilometer fra Sunndal sentrum i retning Oppdal like etter midnatt. Letemannskaper har søkt gjennom raset uten å finne noe.- Vi har ikke fått meldinger om savnede, men en bil kjørte inn i raset uten at noen ble skadd. Det er ingen indikasjoner på at noen er tatt i dette raset, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.Like etter at meldingen om det første raset kom inn ble det meldt om et nytt ras på riksvei 70 ved Myren camping, noen kilometer fra det første. Dette raset er om lag 50 meter bredt, men ikke like dypt som raset ved Hoelsand.- Det går nye ras hele tiden. Nå fikk vi nettopp inn melding om et tredje ras, forteller operasjonsledere til NTB ved 5-tiden mandag morgen.Han forteller at politiet har varslet Sunndal kommunes beredskapsteam, slik at de kan gjøre en helhetsvurdering av situasjonen. Det har falt enorme mengder snø i Sunndal de siste dagene og rasfaren er stor. (©NTB)