Muslimsk organisasjon trykker Muhammed-karikatur

Den internasjonale muslimske organisasjonen OIC trykker en kontroversiell Muhammed-karikatur i sitt nyhetsbrev. - Historisk, sier en dansk politiker.

Illustrasjonen er den samme som Dagbladet hadde på sin førsteside i begynnelsen av februar. OIC (Organization of the Islamic Conference) er den muslimske verdenens sammenslutning. I februarutgaven av organisasjonens månedlige nyhetsbrev brukes en tegningen der profeten Muhammed fremstilles som en gris, melder Jyllands-Postens nettutgave.Tegningen er plassert under overskriften «negative hendelser», der det gjøres rede for at profeten har vært avbildet som en gris i Dagbladet. Den danske politikeren Naser Khader kaller bildebruken i OICs nyhetsbrev historisk.- Så vidt jeg vet, er det første gang man bringer en så kontroversiell Muhammed-tegning i et offisielt organ, sier han.- Denne tegningen vil jo krenke de rettroende muslimer langt mer enn de opprinnelige Muhammed-tegningene. Hvis en kritisk arabisk avis trykte det, ville redaktøren fått sparken og sikkert blitt fengslet, sier Naser Khader til jp.dk.Illustrasjonen er den samme som først dukket opp på en Facebook-side Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde lenket til, og som Dagbladet senere trykket på sin forside.Trykkingen førte til omfattende protester i Norge. Det ble gjennomført en stor demonstrasjon, og nærmere 1.000 muslimske taxisjåfører parkerte bilene sine i Oslo sentrum i protest mot Dagbladet. (©NTB)