Nå kan 10-pakningen bli forbudt

Flere unge enn før røyker i Norge. Regjeringen vurderer å forby tipakningen og innføre 20-årsgrense for kjøp av tobakk.

Foto: Scanpix

Flere unge enn før røyker i Norge. Regjeringen vurderer å forby tipakningen og innføre 20-årsgrense for kjøp av tobakk.Andelen røykere under 24 år økte med 2 prosentpoeng i fjor, til 32 prosent. I tillegg oppgir 21 prosent av alle menn i denne aldersgruppen at de snuser daglig.Nå vil regjeringen snu tobakkstrenden:- Vi skal ha en ny tobakksstrategi klar før sommeren, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet til Dagens Næringsliv.Etter det avisen erfarer, er et forbud mot tipakningen et sentralt ledd i den nye strategien. Bakgrunnen er at departementet mener tipakninger er det unge første og fremst kjøper.Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen har følgende innspill til regjeringen: 20-årsgrense for kjøp av tobakk, løyveordning med inndragning av salgslisensen dersom mindreårige får kjøpt tobakk, og en ordning med et kontrollorgan for salg av tobakk. (©NTB)