Nordlandsbanen åpnet

Jernbaneverket gjenåpnet lørdag kveld Nordlandsbanen mellom Trofors og Mosjøen.

Foto: Scanpix

Jernbaneverket gjenåpnet lørdag kveld Nordlandsbanen mellom Trofors og Mosjøen etter at strekningen har vært stengt hele uka.Det var mandag at et ras fikk en steinfylling under jernbanelinjen på Kvalfors til å sige ut. 15 meter av skinnegangen hang i løse lufta.Raset kuttet også en av Telenors fiberkabler og førte til internettproblemer for en rekke kunder i Nord-Norge. I tillegg falt fasttelefoner i området rundt rasstedet ut som følge av kabelbruddet.Store nedbørmengder førte også til flere stengte veier i området.Onsdag gikk et nytt ras mellom Snåsa og Grong i Nord-Trøndelag, men dette rasområdet ble ryddet samme dag. Strekningen ble likevel ikke åpnet før dagen etter. (©NTB)