Paven fortsatt taus om sexmisbruk av barn

Pave Benedikt XVI fortsetter å tie om skandalen rundt seksuelt misbruk av barn i den katolske kirke.

Foto: Scanpix

Vatikanet slåss med nebb og klør mot at paven personlig trekkes inn i saken.Benedikt nevnte ikke barnemisbruket med ett ord da han søndag holdt sin tradisjonelle angelusbønn i Roma. Det har tidligere vært vanlig at paven kommer inn på aktuelle spørsmål i denne bønnen.Lørdag sa Vatikanets talsmann Frederico Lombardi at «enkelte mennesker» forsøker å trekke pavens person og hans fortid som biskop inn i saken.- Men det står klart at disse forsøkene har slått feil, mente Lombardi.Før helgen ble det kjent at paven i sin tid som tysk erkebiskop godtok at en katolsk prest som var anklaget for seksuelt misbruk, skulle få bo i ett av kirkens hus. Boligen ble stilt til rådighet for mannen mens han gikk i terapi.Opplysningene om omfattende overgrep mot barn ved katolske skoler har vakt voldsom oppsikt etter at de dukket opp i Tyskland i januar i år. Også i Irland raser det for tiden en opphisset debatt om slikt misbruk. (©NTB)