Roser Brown og kritiserer Cameron

Frankrikes president Nicolas Sarkozy roser Gordon Brown, men refser sin egen ideologiske allierte David Cameron, bare uker før et spennende britisk valg.

Frankrikes president, Nicolas Sarkozy - Foto: Scanpix

Etter samtaler med Brown i London fredag kalte Sarkozy Brown en stor reformator og en mann som har vilje til å få ting til å skje. Han sa de to alltid kunne drøfte saker åpent, selv om de ikke alltid var enige.Senere møtte Sarkozy den konservative lederen David Cameron, som er hans naturlige allierte i Storbritannia.Men på en pressekonferanse sammen med Brown kritiserte Sarkozy Camerons beslutning om å trekke de konservative ut av den store sentrum-høyregruppa i EU-parlamentet.Sarkozy sa at Storbritannia burde være midt i hjertet av EU, en bemerkning som syntes å være rettet mot Cameron.Både Sarkozys parti og den tyske forbundskansleren Angela Merkels kristeligdemokrater hører til sentrumhøyregruppa, mens Browns Labour hører til den sosialdemokratiske gruppa. (©NTB)