Sier nei til homoekteskap

Danmarks justisminister Lars Barfoed sier nei til homoekteskap i kirken. Det er diskriminering, mener Socialdemokraterne.

Foto: Scanpix

Tida er fortsatt ikke moden for vielse av homofile og lesbiske i kirken, fastslår justisministeren i et notat. Dermed fortsetter diskrimineringen, mener Lars Aslan Rasmussen fra Socialdemokraterne.- Vi mener at så lenge homofile og lesbiske ikke kan inngå ekteskap, er det snakk om diskriminering. Det vil være det samme som at innvandrere skulle ha annet vielsesritual enn dansker, sier Rasmussen.Justisministeren har tidligere kunngjort at det ikke vil bli åpnet for borgerlig vigsel for homofile og lesbiske. Den danske regjeringen har også varslet at den vil gå imot et forslag om å gi homofile samme adopsjonsrettigheter som heterofile. (©NTB)