- Sitter ikke på noen Sareptas krukke

Landbruksminister Lars Peder Brekk ber bøndene dempe forventningene før årets jordbruksoppgjør.

Landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp). Foto: Scanpix

Frontene har skjerpet seg før årets oppgjør. Blant annet har Brekks partikollega på Stortinget, Per Olaf Lundteigen, oppfordret til bondeopprør om ikke de viktigste kravene blir innfridd, og Sp-ordfører Erik Seem i Grong i Nord-Trøndelag har uttalt at Brekk må levere eller gå av.Nå ber Brekk partene om å roe seg.- Regjeringen sitter ikke på noen Sareptas krukke. Vi har brukt ekstra oljepenger i vår aktive motkonjunkturpolitikk i forbindelse med finanskrisen. Nå har alle et ansvar for å bringe oljepengebruken ned på et nivå som er forsvarlig, sier landbruksministeren til Klassekampen.Brekk vedgår at presset fra bøndene i år er hardere:- Ja, næringen, eller «vi» som jeg liker å si, har startet mer heftig enn før. (©NTB)