Skipperen tar ansvar for kollisjonen

Skipperen på den havarerte loddesnurperen Hundvåkøy har tatt på seg ansvaret for kollisjonen i Gisundet i Troms lørdag morgen.

Foto: Stian Jakobsen/Scanpix

- Vi har gjennom avhør av skippere og styrmenn fått grei oversikt over hendelsesforløpet. Skipperen på Hundvåkøy mener de har gjort en retningsendring som forårsaket kollisjonen, og tar dermed på seg ansvaret, sier lensmann Arnold Nilsen i Lenvik til Nordlys.no.Tidlig lørdag morgen kolliderte loddesnurperen Hundvåkøy med ensilasjebåten Hordafor 4 i Gisundet utenfor Finnsnes. Hundvåkøy fikk en flenge i skroget og gikk på grunn etter kollisjonen. Der ble den liggende med slagside. Mannskapet er rutinemessig promilletestet, og er utenfor mistanke for alkoholpåvirkning.- Ingen forurensning Nilsen sier det er for tidlig å si om det er skjedd noe straffbart og at hendelsesforløpet vil bli ytterligere etterforsket.Ingen kom til skade i kollisjonen. Kystverket har hatt dykkere ved vraket og avdekket en flenge på fem ganger fem meter som nå er lappet eller dekket av lettmatter.Rådgiver Trond Hjort-Larsen i Kystverkets beredskapsavdeling sier til NTB at skipet ble løftet av grunna ved flo sjø klokka 21 søndag kveld. Da ble havaristen trukket en snau sjømil inn i Laksefjorden hvor resten av lasten blir fjernet og mer sjøvann bli pumpet ut. Mandag skal skipet slepes til Sørreisa.- Redningsmannskapene har gjort et imponerende arbeid med å få reddet båten uten at noe forurensning har skjedd. Det er bare å ta seg hatten for dem, sier Hjort-Larsen til NTB. (©NTB)