Skrekkmåling for KrF

KrF ville blitt sittende igjen med bare Dagfinn Høybråten på Stortinget om dette hadde vært valg.

KRFs partileder Dagfinn Høybråten, 1. nestleder Dagrun Eriksen (t.v.) og 2. nestleder Inger Lise Hansen. (t.h.) Foto: Morten Holm / SCANPIX

KrF ville blitt sittende igjen med bare Dagfinn Høybråten på Stortinget om søndagens meningsmåling i VG var valg.KrF går tilbake 1 prosentpoeng i målingen og ender på 3,9 prosent, under sperregrensa.Beregningene viser at stortingsgruppa dermed ville blitt redusert til én person, og at bare Høybråten ville blitt valgt inn på direktemandat fra Rogaland.Høybråten sier det er naturlig med en viss tilbakegang etter turbulensen i partiet siden Inger Lise Hansen trakk opp en debatt om partiets profil.Målingen er heller ikke hyggelig nytt for Arbeiderpartiet, som går tilbake 2,5 prosentpoeng til 29,6 prosent. Det ville betydd et tap på elleve mandater.Frp derimot ville økt med 1,4 prosentpoeng til 25,2 prosent og haler dermed inn på Ap.Høyre går tilbake 0,3 prosentpoeng til 22,8 prosent, og Venstre kan notere seg for en framgang på 0,7 prosentpoeng til 4,4 prosent.På den rødgrønne siden ville både SV og Sp økt, SV med 1,2 prosentpoeng til 6,6 prosent, og Sp med 1,1 prosentpoeng til 5,3 prosent.Om målingen var valg, ville de rødgrønne regjeringspartiene fått 74 mandater mens partiene i sentrum og til høyre ville fått 94. Høyre og Frp ville alene fått 85 mandater. (©NTB)