Snøen skaper fortsatt kaos på Vestlandet

Et kraftig snøvær i Sunndal natt til tirsdag gjør ikke situasjonen bedre for innbyggerne i kommunen.

Illustrasjon: snøras. Foto: 330 Skvadron / Luftforsvaret / SCANPIX

Veier er stengt, flere har mistet strømmen, og de fleste skolene holder stengt også tirsdag.Store deler av Sunndal mistet strømmen mandag kveld. Mange har fått strømmen tilbake, men ifølge kommunens nettsider mangler fremdeles rundt 250 husstander strøm i morgentimene tirsdag.Statens vegvesen stengte flere veier for natten mandag kveld, blant annet hovedåren fra Sunnmøre til Østlandet samt E 136/39 over Ørskogfjellet. Til Sunnmørsposten opplyser veivesenet at de trenger mer tid til å vurdere situasjonen før flere av de nattestengte veiene eventuelt gjenåpnes.Riksvei 70 i Sunndal er stengt ved Oppdølsstranda, men ble åpnet i Sunndalen ved 8-tiden tirsdag morgen.Beredskapsledelsen i Sunndal kommune sitter i møte tirsdag morgen, men ifølge NRK vil fire skoler i kommunen fortsatt holde stengt tirsdag. To skoler vil holde åpent med tilsyn slik at elever kan møte opp, men uten ordinær undervisning.NSB opplyser at Raumabanen, som ble stengt mandag kveld på grunn av ekstremt stor rasfare, tirsdag morgen ble åpnet for trafikk mellom Åndalsnes og Dombås.I tillegg til at snøen fortsatt laver ned i distriktet, opplyser meteorologene at det nå går mot mildere vær. Det betyr at skredfaren fortsatt vil være veldig stor. (©NTB)