Snøskred holder over ti veier stengt

Over ti veier i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane er stengt mandag på grunn av flere snøskred.

Publisert 15. mars 2010 kl. 17.43
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
Nedsnødd bil. Foto: Scanpix

Rasene begynte natt til mandag og fortsatte utover formiddagen. Over 1.000 skoleelever i Sunndal kommune i Møre og Romsdal holdes hjemme fordi alle grunnskolene, videregående skole og kulturskolen i kommunen er stengt på grunn av skredfaren.I tillegg til riksvei 70 er mandag også over ti strekninger på fylkesveier i de to fylkene stengt på grunn av snøras eller fare for snøras. Flere av veistrekningene er ryddet etter rasene, men holdes likevel stengt av Statens vegvesen på grunn av fare for ytterligere ras. Ingen personer skal være tatt av de mange snørasene.- Klokken 17 mandag ettermiddag kommer det folk fra både Norges Geotekniske Institutt (NGI) og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til området for å vurdere forholdene, opplyser operasjonsleder Jan Erik Kjelle i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.Et foreløpig skredvarsel fra NGI sier at skredfaren er stor, på nivå fire på en skala fra en til fem.Turistbygda Geiranger er delvis isolert på grunn av veistengningene, men det er opprettet ferjetransport mellom Geiranger og Hellesylt, skriver nettutgaven til Sunnmørsposten.