Stang ut for Oslos ordfører

Oslos skattebetalere skal likevel ikke betale for ordfører Fabian Stangs mottakelse i Rådhuset når han gifter seg i juni.

Fabian Stang og Catharina Munthe - Foto: Scanpix

Internt press fra partifeller i Høyre medvirket til at Stang måtte vrake planene, skriver VG.18. juni gir Stang og hans kjæreste Catharina Munthe hverandre sitt ja. Men planene om 200 gjester i Rådhuset på selve bryllupsdagen og en regning på 70.000 kroner ble for drøyt, og mandag trakk Stang selv forslaget om en mottakelse.- Jeg har forståelse for den kritikken som har kommet fram i forhold til kostnader knyttet til en mottakelse, og den valgte løsningen vil gjøre at skattebetalerne ikke belastes med en krone. Jeg er mest opptatt av at dette skal bli en stor dag for Catharina, sier Fabian Stang.- Dette kom skjevt ut fra starten, med fokus på kostnaden på 70.000 kroner. Det beløpet skulle jo også dekke leie av Rådhuset, påpeker Stang.Likevel får ordføreren oppfylt ønsket om å gifte seg i Rådhuset. Det betyr at bygningen også åpnes for vielser for folk flest. Forretningsutvalget i Oslo kommune vedtok mandag enstemmig at de vil ta initiativ til å inngå et samarbeid med Byfogden med sikte på å åpne Rådhuset for vielser igjen.Det har vært foretatt vielser i Oslo rådhus siden 1952, men da byfogden i 1994 flyttet til Oslo tinghus, fulgte også seremoniene med dit. (©NTB)