Stenger alle veier ut av Møre og Romsdal

Statens vegvesen har tirsdag stengt E136, hovedveien mellom Møre og Romsdal og Østlandet, nok en gang. Rasfaren er ekstrem.

Nedsnødd bil - Foto: Scanpix

Årsaken er ekstrem rasfare. Seksjonsleder Ivar Hol i Statens vegvesen opplyser til NTB at også den andre hovedforbindelsen ut av fylket, riksvei 70 mellom Sunndalsøra og Oppdal, vil bli stengt i løpet av kvelden.E136 ble åpnet noen timer tirsdag formiddag. Vel 100 vogntog og et stort antall privatbiler i begge retninger ble da sluppet gjennom det rasfarlige området mellom Bjorli og Sogge bru.Bygda Eikesdal i Romsdal er helt isolert etter ras. Veien er stengt og Eikesdalsvatnet er frosset, slik at det ikke er mulig å bruke båt eller ferje. Også til og fra Geiranger er veiene stengt, men det er mulig å komme til Geiranger med båt. (©NTB)