Store problemer for varetransporten

Det er store problemer for varetransporten ut og inn av Møre og Romsdal tirsdag som følge av stengte veier flere steder.

Illustrasjon: snøras. Foto: 330 Skvadron / Luftforsvaret / SCANPIX

- I natt har 40 av våre biler stått fast ved ulike rasområder. Transporten av pizza, møbler og fisk ut av fylket og meierivarer og andre matvarer inn til fylket har blitt hindret av snøkaoset, sier Oskar Arne Berg i Waagan Transport i Ålesund til NTB.E136 mellom Ålesund og Oslo blir kalt eksportveien. Det siste døgnet har denne veien vært stengt flere steder. Det vil neppe bli mulig å kjøre E136 Ålesund-Oslo tirsdag på grunn av ras og rasfare, ifølge Statens vegvesen. Det har gått ras på Ørskogfjellet og det er sperret av sikkerhetsmessige grunner ved Måndalen.Berg opplyser at Waagans biler ikke kom fram til bestemmelsesstedet for lossing tirsdag, verken i Ålesund eller Oslo. Sjåførene har overnattet i bilene i påvente av at veien skulle åpne mellom Åndalsnes og Bjorli. (©NTB)