Svenske glass skaper strid i USA

Mange amerikanere er kraftig irritert på at det amerikanske utenriksdepartementet velger svensk krystall når glassforrådene i amerikanske ambassader skal fornyes.

Hillary Clinton - Foto: Scanpix

I februar opplyste den svenske glassprodusenten Orrefors Kosta Boda med glede om ordren den hadde fått fra det amerikanske utenriksdepartementet: Å produsere glass til samtlige av landets 400 ambassader over hele verden. Men i USA er det lite glede å spore for at ordren havnet i utlandet.«Hillary Clintons utenriksdepartement bruker 5,4 millioner dollar på å kjøpe fine krystallglass til amerikanske ambassader uten å gi noe videre til USAs økonomi», skriver blant annet avisa The New York Post.«Dette er bare nok et bevis på at Obama ikke bryr seg om oss amerikanere» og «USA er ikke bra nok for våre ledere» er noen av de mange sinte kommentarene som kom på nettet etter at avisartikkelen ble lagt ut.Også flere politikere har reagert kraftig.- Det handler om å kjempe for amerikanske arbeidsplasser. USAs regjering burde ikke snu ryggen til amerikanske arbeidere og sende bestillingen utenlands, skrev kongressdelegatene Pat Tiberi fra Republikanerne og demokraten Eric Massa i et brev til Clinton for to uker siden.