Trøbbel i Thailand

Thailandske myndigheter har begynt utplassering av 40.000 soldater og politifolk foran ventede demonstrasjoner i Bangkok fredag.

Bangkok - Foto: CC

Myndighetene frykter at det skal bli harde sammenstøt med demonstrantene, de såkalte «rødskjortene», som er tilhenger av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra. I tillegg til 30.000 soldater og 10.000 politifolk, skal 10.000 fra sivilforsvaret utplasseres i et forsøk på å unngå uroligheter under demonstrasjonen.- Dersom demonstrantene trenger seg inni militærbaser eller politistasjoner kommer soldatene til å bruke væpnet makt for slå dem ned umiddelbart, ettersom vi anser dem som terrorister, sier visestatsminister Suthep Thaugsuban.Demonstrasjonen finner sted to uker etter at myndighetene Thailands høyesterett besluttet å konfiskere 8,3 milliarder av eksstatsministerens formue på 13,7 milliarder kroner. (©NTB