Usikker stemning på Wall Street

Uklare signaler om utviklingen i den amerikanske økonomien skapte usikker stemning på Wall Street fredag.

Traderen Christopher Culhane på sin post på New York Stock Exchange - AP Photo/Richard Drew

Det var en positiv start på det amerikanske aksjemarkedet fredag. To minutter etter at handelen tok til hadde den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått opp 0,18 prosent og stod i 2.372,66, mens Dow Jones stod i 10.635,58 poeng etter en oppgang på 0,22 prosent.Fredag gikk det frem at den amerikanske detaljhandelen steg med 0,3 prosent i februar sammenlignet med måneden før. Markedet forventet en nedgang på 0,2 prosent for detaljhandelen sammenlignet med måneden før.Omsetningen eksklusive biler steg med 0,8 prosent i februar. Den var ventet opp 0,1 prosent.Klokken 15.55 ble det kjent at University of Michigan consumer confidence-indeksen falt fra 73,6 poeng i februar til 72,5 poeng i mars. Analytikerstanden ventet en indeks på 74 poeng.Dow Jones-indeksen over viktige industriaksjer steg med 0,11 prosent til 10.623,94 ved stengetid fredag.Bredt baserte Standard & Poor's 500 gikk ned 0,02 prosent til 1.149,99, mens teknologiindeksen Nasdaq falt med 0,03 prosent til 2.367,66.I løpet av uken som dermed var over, hadde Dow gått opp 0,6 prosent, Standard & Poor's 500 med 1,0 prosent og Nasdaq med 1,8 prosent. Omsetningsvolumet var heller lite, skrev nyhetsbyrået AFP.- Stemningen preges av manglende overbevisning om at den økonomiske utviklingen går den riktige veien, het det i en analyse fra selskapet Charles Schwab & Co.- Børsfolket sliter med overraskende tall som viser sviktende forbrukertillit, het det videre.