Vill biljakt i "amerikansk stil" i Oslo

Gnister sprutet rundt den stjålne Audi A4'en mens politiet lå på hjul. Etter 11 minutter var dramaet sent tirsdag kveld midt i Oslo sentrum over.

Foto: Scanpix

Gnister sprutet rundt den stjålne Audi A4'en mens politiet lå på hjul. Etter 11 minutter var dramaet sent tirsdag kveld midt i Oslo sentrum over.Det hele startet i nærheten av St. Hanshaugen da en patrulje fikk bekreftet at den aktuelle bilen var stjålet. Flere biler kom til, og jakten fortsatte ned mot sentrumskjernen.- Underveis punkterte det ene hjulet, men biltyven fortsatte «på tre hjul». Det gnistret ganske voldsomt fra felgen på det ene forhjulet, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til NTB.Ifølge VG Nett forsøkte biltyven å unngå forfølgelse ved å vrenge inn på gågata Karl Johans gate, mens politiet oppga forfølgelsen direkte og heller holdt kontroll via overvåkingskameraene i sentrum.- Vi avbrøt jakten da det nærmet seg sentrum. Det vil si at vi la oss lenger bak for ikke å jage opp tempoet. Så posisjonerte vi oss i forkant, og etter 11 minutter ble ferden stanset ved Jacobs kirke. Mannen ble pågrepet uten skade verken på mennesker eller biler. En drosje fikk en liten bulk helt i starten av jakten, og det er det eneste, sier Krokan.Biltyven, en 50 år gammel mann, betegnes som en «gammel kjenning».Politiet opplyser at jakten startet klokka 23.18 og var over klokka 23.29.(©NTB)