Fru Obama fra Haiti til Mexico

USAs presidentfrue Michelle Obama prioriterte ungdom og kampen mot narkotika da hun onsdag besøkte Mexico på sin første utenlandstur alene.

Presidentfruen, Michelle Obama - Foto: Scanpix
Politikk

USAs presidentfrue Michelle Obama prioriterte ungdom og kampen mot narkotika da hun onsdag besøkte Mexico på sin første utenlandstur alene.Obama drøftet behandling av unge rusmisbrukere og programmer mot narkosmugling med den mexicanske presidentfruen Margarita Zavala.Zavalas ektemann, president Felipe Calderón, har fått sterk støtte fra president Barack Obama i sin kamp mot brutale narkobander, og Michelle Obamas besøk i landet følger etter besøk av flere andre høytstående amerikanere.På et møte med studenter på et universitet i Mexico by understreket hun den store betydningen utdanning har for å holde unge unna narkotika. Senere danset hun med barn på en skole i en fattig bydel i Mexico by.Mexico sliter med å få kontroll over den økende volden som drives fram av den enorme etterspørselen etter narkotika i USA.Hundrevis av unge mexicanere som lokkes til narkosmugling, dør hver måned i brutale oppgjør mellom narkobander eller i kamp med politiet.- Hvis unge ikke har et alternativ i sine liv, uansett hvilket land de lever i, kommer de til å velge narkotika, de velger å ta del i narkotikasmuglingen, for det er slik de kan tjene penger, sa Obama.Nesten 23.000 mennesker har mistet livet i narkokrigene i Mexico siden Calderón satte hæren inn i kampen mot narkokartellene i slutten av 2006.Mexicanske ungdommer, noen bare 15 år gamle, kjent som narkojuniorer, dreper rivaler for noen få hundre dollar i grensebyer mot USA som Tijuana og Ciudad Juárez, der det er få jobber for unge. (©NTB)

Nyheter
Politikk