Politifolk ønsker strengere straffer for voldtekt

Norske politifolk vil at straffene for voldtekt skal skjerpes, kommer det fram i en ny undersøkelse.

Politisperring. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
Politikk

I undersøkelsen svarer bare én av fem politifolk at voldtektsmenn- og kvinner får den straffen de fortjener, skriver VG.Undersøkelsen er foretatt blant medlemmene i Politiets Fellesforbund og Politijuristene og skal legges fram under Nordiske Mediedager i begynnelsen av mai.- Det gjør noe med politifolk å treffe ofrene ansikt til ansikt og deretter følge dem i en rettsprosess som ofte føles som å oppleve et nytt overgrep for dem. Ikke minst fordi straffeutmålingen er så lav, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.Vanlige folk er også spurt i undersøkelsen, og der svarer 89 prosent at voldtekt bør straffes strengere enn i dag. 82 prosent av journalistene mener det samme. (©NTB)

Nyheter
Politikk