- Sidestiller overgrep med voksen-sex

Tidligere katolsk prest mener kirken sidestiller overgrep mot barn med andre brudd på sølibatet, som når en prest har sex med en voksen kvinne.

Katolsk gudstjeneste - Foto: Scanpix
Politikk

- I store katolske bispedømmer i utlandet hvor sølibatsloven med jevne mellomrom brytes, har man en kriseplan for å forhindre at det blir skandale. Den samme krisestrategien iverksettes om en prest har ligget med en kvinne, eller om en prest har forgrepet seg på et barn seksuelt. Refleksen er at dette er er brudd på sølibatsloven, sier Rudi Kessel til Klassekampen.Kessel sluttet som prest for 26 år siden, og brøt etter hvert helt med den katolske kirken. I 25 år før det, viet han hele sitt liv til den katolske kirken, de siste 19 årene som katolsk prest flere steder i Norge.Sidestilles i praksisKessel sier til Klassekampen at den katolske kirken på denne måten, i praksis, sidestiller kriminelle overgrep mot barn med et voksent forhold mellom mann og kvinne.- I praksis ja. Det gjelder mest i store bispedømmer med flere tusen prester, for der vil det nesten alltid være noen som driver med ting som er brudd på sølibatsloven. Hovedopptattheten er å bevare kirkens renommé. Det gjør man blant annet ved å flytte presten til et annet bispedømme, og da har de ikke forstått i sin blindhet at det er stor forskjell på at et en prest ligger med en kvinne, og at en prest forgriper seg på et barn, sier Kessel. (©NTB)

Nyheter
Politikk