Storstreik kan ramme bussen

Viktige deler av kollektivtilbudet i Norge blir rammet hvis partene i transportsektoren ikke blir enige i meklingen

Mange parkerte busser - Foto: Scanpix
Politikk

Fristen går ut ved midnatt natt til torsdagForbundene til blant annet bussjåførene har varslet plassfratredelser landet rundt hvis meklingen i transportsektoren ikke kommer i havn natt til torsdag. Store busselskaper, som Norgesbuss, Nettbuss og Veolia, er blant de som vil bli rammet av streiken. Den vil i så fall trolig få omfattende konsekvenser for kundene.- Dersom det skulle ende med brudd i meklingen vil skiftene som startet før midnatt bli kjørt ferdig. Deretter slår streikeuttaket inn for fullt, sier informasjonsleder Bente Bolstad i Yrkestrafikkforbundet til NTB.I første omgang kommer forbundet til å ta ut rundt 800 medlemmer. Trolig kommer streiken til å bli utvidet etter en snau ukes tid hvis situasjonen er fastlåst. Også Transportarbeiderforbundet akter å ta ut drøyt 700 medlemmer i første omgang.- Vi har i dette uttaket tatt ut bedrifter vi mener har fortjent å være med i første streikerunde, sier forbundsleder Roger Hansen i Transportarbeiderforbundet.Også avfallsbortkjøring og godstransport vil bli berørt hvis streiken blir et faktum. Totalt kan rundt 10.000 ansatte innen hele transportsektoren bli tatt ut i streik. (©NTB)

Nyheter
Politikk