BP mener sjansene for å lykkes er gode

BPs forsøk på å tette igjen oljebrønnen som lekker i Mexicogolfen har mellom 60 og 70 prosents sjanse for å lykkes, mener oljeselskapets toppsjef Tony Hayward.

Bilde: Utsnitt fra Youtube video
Politikk

- Operasjonen går som planlagt, opplyser Hayward i en kommentar til at BP nå forsøker seg på en såkalt «top kill» der det pumpes tykk boreveske ned i oljebrønnen som lekker.Når trykket nedenfra forhåpentligvis avtar skal oljebrønnen etter planen plugges igjen med betong.- Det vil gå ytterligere 24 timer før vi vet om dette har vært suksessfullt eller ikke, sier Hayward, som anslår sjansen for å lykkes til å være på mellom 60 og 70 prosent.Større enn antattSamtidig med at BP kjemper en innbitt kamp for å stanse oljelekkasjen i Mexicogolfen, konstaterer Louisianas guvernør Bobby Jindal at omfanget av oljekatastrofen er større enn tidligere antatt.160 kilometer av delstatens kystlinje er nå forurenset av olje, noe som er dobbelt så mye som det myndighetene tidligere trodde.Den forurensede kyststrekningen er dobbelt så lang som kysten til de to delstatene Alabama og Mississippi til sammen, konstaterer Jindal.

Nyheter
Energi