Festen i gang på Fornebu

Sommerfugler og engler kjempet tirsdag kveld om å få møte Didrik Solli-Tangen lørdag. Karnevalet på Fornebu er i gang.

Den norske Melodi Grand Prix-vinneren 2010, Didrik Solli-Tangen - Foto: Scanpix
Politikk

Tirsdag var det klart for den første av to semifinaler i årets utgave av Eurovision Song Contest på Fornebu. Fra hver av de to finalene går ti artister videre. Med de forhåndskvalifiserte vil det dermed være 25 artister med i finalen.Folk møtte mannsterkt opp for å se Olia Tira (21) fra Moldova åpne festen. Iført et korsett av sølv og et lite strutteskjørt, satte hun tonen med en rask diskolåt. Dermed roet Russland det hele ned med en ballade, før Estland og Malcolm Lincoln entret scenen i 60-tallsinspirerte dresser som ville gjort Austin Powers misunnelig.Som seg hør og bør tar kostymene like mye av oppmerksomheten som melodiene i konkurransen. Kampen om å være blondest sto mellom de finske damene, og Serbias Milan Stankovic, som antakeligvis var kveldens blideste deltaker.Det mest i øyenfallende kostymet kom fra Malta, da en mann med vinger plutselig entret scenen og begynte å flakse rundt Thea Garret som fremførte den rolige balladen «My Dream».Hviterussland satte sin lit til tre uskyldige sommerfugler mens Makedonia, med sin blanding av rap og ballade, hadde hentet inspirasjonen fra en av landets herreklubber.

Nyheter
Næringsliv