Reseptbelagte medisiner økte med 4,8 prosent

I årets første fire måneder økte omsetningen av reseptpliktige legemidler fra apotekene med 4,8 prosent til 4,8 milliarder kroner.

Foto: Scanpix
Politikk

Til sammen ble det solgt legemidler for nærmere 5,5 milliarder kroner, en økning på 3,9 prosent. Salget av reseptfrie legemidler gikk litt ned, opplyser Apotekforeningen.De tre medikamentene som topper omsetningsstatistikken i årets første fire måneder er såkalte TNF-hemmere som brukes til behandling av leddgikt. Humira er det legemiddelet som har hatt størst økning i omsetningen fra i fjor, og er nå det mest solgte.Det blodfortynnende legemiddelet Albyl-E topper listen over de mest brukte legemidlene og et legemiddel mot forhøyet kolesterol er nummer to på listen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv