Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) ber nordmenn åpne øynene for Brasil. Mandag inviterer fire statsråder til propagandamøte for den søramerikanske stormakten.- Vi vil vekke hele det norske samfunnet til samarbeid i bredden, sier Solheim til NTB. Målet er å få flere norske bedrifter til å etablere seg i Brasil, at forskningsmiljøer finner rom for samarbeid og at frivillige organisasjoner engasjerer seg i større grad.- Vi jobber også for å få flere til å reise til Brasil som turister, og det blir neppe vanskelig når vi vet at landet skal arrangere Fotball-VM i 2014 og OL i 2016, sier han.Sammen med olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp), utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og næringsminister Trond Giske (Ap) trommer Solheim mandag sammen til det som formelt kalles «informasjonsmøte om regjeringens Brasil-strategi» i Litteraturhuset i Oslo.Til stede i salen er Brasils ambassadør Sergio Lima og inviterte gjester fra næringsliv, statlige institusjoner, frivillige organisasjoner og forskningsmiljøer. Lignende informasjonsmøter har vært holdt om Kina og India, to andre av verdens raskest voksende økonomier.- Brasil har hatt en formidabel økonomisk framgang og er blitt en stor spiller på verdensarenaen. Landet har rykket opp til den absolutte elitedivisjon av verdens stater, blir lyttet til av alle og er derfor veldig viktig for Norge, sier Solheim.Miljø- og utviklingsministeren mener Brasils betydning bare vil øke i tiårene framover.(©NTB)