- En grusom påminnelse om risikoen

- Bombeattentatet mot fire norske soldater er en grusom påminnelse om risikoen i Afghanistan, sier forsvarsminister Grete Faremo. Taliban har påtatt seg ansvaret.

Grete Faremo - Foto: Scanpix
Politikk

- Norge er hardt rammet, sa Faremo på en pressebrifing natt til mandag etter å ha blitt informert av forsvarssjef Harald Sunde om attentatet mot den norske patruljen.De fire norske soldatene ble drept av en veibombe i Faryab-provinsen i Afghanistan søndag ettermiddag. Soldatene tilhørte stabiliseringsstyrken i Afghanistan og var på patrulje da det pansrede kjøretøyet deres ble rammet av en veibombe.Det var en alvorstynget forsvarsminister som natt til mandag informerte pressen om hendelsen.- Vi gjør alt som står i vår makt for å forhindre tap av liv, men vi kan aldri gardere oss helt, noe vi i dag er blitt minnet på på en grusom måte, sa Faremo.Identitet, kjønn, alder og grad til de omkomne ble ikke offentliggjort natt til mandag av hensyn til pårørende som ikke var blitt informert.Ni norske så langt Hoveddelen av den norske styrken i Afghanistan tjenestegjør i Maimana i Faryab-provinsen og i Mazar-i-Sharif i Balkh-provinsen, begge steder nord i landet.Aldri tidligere er så mange norske soldater drept på en gang i Afghanistan. Til sammen er ni norske soldaters liv gått med i Afghanistan siden oppdraget startet.Tidligere søndag ble tre andre NATO-soldater, to amerikanske og en britisk, drept i to separate angrep. (©NTB)

Nyheter
Politikk