Fire nordmenn drept i Afghanistan

Fire norske soldater ble drept av en veibombe i Faryab-provinsen i Afghanistan søndag ettermiddag.

Norske soldater i Afghanistan - Foto: Scanpix
Politikk

Det bekrefter Forsvarets operative hovedkvarter.- Det er med stor sorg vi har fått melding om at fire av våre soldatkolleger har falt i kamp, sier generalløytnant Bernt Iver Ferdinand Brovold, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter i en pressemelding.Fordi alle pårørende ennå ikke er varslet, vil Forsvaret inntil videre ikke gi ytterligere opplysninger.Det er uklart om soldatene som ble drept, satt i samme bil da de ble rammet av veibomben. Omstendighetene rundt angrepet er heller ikke kjent.- Vår viktigste jobb akkurat nå er å ta vare på medsoldatene til de drepte. Det er klart dette går veldig inn på oss. Våre tanker går spesielt til de drepte soldatenes pårørende, sier Brovold videre.Mesteparten av den norske styrken er i operasjon fra basen utenfor Maimana i Faryab-provinsen. (©NTB)

Nyheter
Politikk