Politikere i sommerjobb hos NAV

Stortingspolitikere har blitt invitert til å jobbe i NAV i sommer for å lære mer om virksomheten.

Direktør i NAV, Tor Saglie - Foto: Scanpix
Politikk

Nav-direktør Tor Saglie har invitert politikere i Stortingets arbeids- og sosialkomité til å påta seg sommerjobb. Flere av dem har takket ja til to-tre-dagers jobbing ved Nav-kontorer for å lære hvordan virksomheten fungerer, skriver Dagsavisen.Blant politikerne er Tor Erik Forsberg (Ap). Han vil søke seg til hjemfylket Østfold og har fra før hospitert ved Nav-kontorene i Rygge og Sarpsborg.- Vi skal ha en full gjennomgang av Nav, så det er viktig å være ute og lytte til ansatte og brukere. Én ting er om det fungerer på papiret, en annen ting er det virkelige liv, sier Forsberg.Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen har også takket ja til sommerjobb, og han har allerede jobb klar ved sitt lokale Nav-kontor i Telemark, sier han til Aftenposten.no.Et ekspertutvalg har evaluert Nav-systemet og foreslår å fjerne barnevern-, rus- og psykiatritjenester fra Nav-kontorene, og samle kompetanse på barnebidrag i nasjonale enheter. Forsberg ønsker debatten velkommen. (©NTB)Vaktsjef@ntb.no

Nyheter
Politikk