Formelt ble hovedkvarteret på Jåttå nedlagt 1. august i fjor samtidig som det nye hovedkvarteret ble opprettet på Reitan utenfor Bodø.Men en mindre stab på 86 personer ble igjen for å samkjøre norske militære operasjoner med det nye hovedkvarteret. Nå har også disse flyttet ut, skriver Stavanger Aftenblad.I løpet av kort tid blir bare skallet tilbake av det som inntil i fjor ble regnet som det mest moderne militære hovedkvarter i Europa og som ble modernisert for 330 millioner kroner for få år siden.På det meste jobbet 240 kvinner og menn på Jåttå.Når nedleggelsen nå er et faktum, betyr det slutten på en militær virksomhet som har pågått i Stavanger siden andre verdenskrig. Det var tyskerne som startet byggingen av det bombesikre hovedkvarteret plassert i byens høyeste fjell. Etter krigen tok det norske forsvaret over.Tilbake på Jåttå blir Natos europeiske treningssenter, Joint Warfare Centre, som holder til utenfor fjellanlegget. (©NTB)